13 Eylül 2012 Perşembe

Gelinler için UGG



UGG WEDDING
Amerikan firması Deckers’ın ürünü olan UGG Australia bildiğimiz klasik koyun derisi botlarına şimdi de  “Wedding” serisini ekledi. Böylece ülkemizde pek olmasa da sandaletler, spor ayakkabıları, terlikler, eldiven, şapka, ceket ve diğer ürünlerine ek olarak gelinlere de özel bir koleksiyon üretmiş oldu.

UGG Botların Tasarımı
1978’de Brian Smith adında Avusturalyalı bir sörfçü, sörf sonrası ayaklarını sıcak tutmak için kendisine içi tüylerle dolu kaba ama rahat bir ayakkabı tasarladı. Daha sonra bu fikrini ticarileştirerek UGG markalı kuzu derisi çizmeleri Amerika’da piyasaya sürdü. İlk sezonunda Smith sadece 48 çift bot sattı. Ancak daha sonra bu çizmeler  Kate Hudson, Sarah Jessica Parker ve Pamela Anderson gibi ünlüler sayesinde popüler olmaya başladı.
UGG  Footwear Plus’ta 2005, 2007 ve 2008 yıllarında “Yılın Markası” olarak adlandırıldı ve ayrıca 2004 yılında Time Magazine tarafından “Yılın Ürünü” olarak seçildi.

Taklitlerden kaçmak
UGG markası Çin’den gelen taklit ürünler başta olmak üzere taklit kurbanıdır. Taklit ürünlerde etiket, kutular ve hakiki UGG ürünü olduğunu gösteren kartlar da birebir olarak taklit edilmektedir. Ayrıca firmanın resmi sitesini taklit eden web siteleri de büyük karışıklıklara sebep olmaktadır. Taklidi durdurmak için dünya çapında adımlar atılsa da her yıl Amerika Birleşik Devletleri gümrük memurları binlerce çift sahte UGG ele geçirmektedir. Yani aldığımız hiçbir ürünün orijinalliğini tespit edememekteyiz ne yazık ki.

Kış Gelinleri İçin
Yine de büyük çoğunluğun vazgeçemediği bu farklı tasarım, ayakları soğuktan koruması ve rahat ettirmesi açısından moda dünyasında önemli bir yere sahip bir trend. Bu trendi güncellemek adına Deckers firması yeni üretimler de bulunmakta.
İşte Kış Gelinleri için üretilen gelin ayakkabıları da bu amacı besleyen modellerden. İster beğenelim ister saçma ya da kaba bulalım; bu ayakkabıların farklı bir düşünce yapısının sonucu olduğu kesin. Pullu, payetli kumaşlara sahip gri botların yanında sadece zarif bir taşa sahip daha sade botlar da mevcut. Ya da beyaz fiyonklu… Veya gelinlere özel olduğunu bildirmek için “Just Married” gibi küçük mesajları olanlar… Her biri de klasik ve kaba bir Ugg şekli oluşturmasına rağmen zarif detaylardan beslenerek asilleştirilmiş. Tabii her zaman olduğu gibi içlerinin tüylü olduklarını da unutmamak gerekli ki bu zaten Ugg botların karakteristik özelliklerinden birisi.


Botların yanında yine tüylü ama parmak geçirmeli gelin terlikleri tasarlanmış. Kışlık olmasına rağmen parmak geçirme detayıyla yazı anımsatan bu tasarım gerçek bir tezat uyandırmakta. 



Hiç yorum yok: