17 Eylül 2012 Pazartesi

Alice in Wonderland.... Alice Her yerde!!!





.






















Alice’i sever misiniz?  

Hani şu tavşan deliğinden atlayarak tuhaf ve inanılmaz bir diyara yolculuğa çıkan küçük kız, Çılgın Şapkacı, Kupa Kraliçesi’ne hizmet eden Aceleci Tavşan, İskambil kağıtlarından muhafızlar, Krallar, çılgın çay partileri ve Görünmez Kedi’nin olduğu tuhaf mekanlarda geçen, zamansız garip masal

Başarılı ve çılgın bir matematikçi olan Lewis Carroll’ın çocukları için yazdığı bu masal aslında sadece çocuklar için değil; hayal gücünün sınırlarını zorlayan herkes için etkileyici bir masal. 

Bu hikayeden etkilenerek tasarlanan ürünler günümüzde pek çok alanda rahatlıkla karşımıza çıkmakta. Çizimlerde, filmlerde, çizgi filmlerde, illüstrasyonlarda, desenlerde, demliklerde ve tabi ki de modada… 
                                                         
                                                                                                                                                                                                                                                              
Ancak giyim endüstrisinden ziyade, kendilerini daha çok aksesuarlarda göstermeyi tercih eden Alice ve arkadaşları, onların sembolleri haline gelmiş objelerle beraber karşımızdalar. Mesela; Kupa Kraliçesini herhangi bir takıda göremezken, iskambil kağıtları kullanılarak ona atıfta bulunulmuş. Aynı şekilde Bay Aceleci Tavşan cep saatinden, Çılgın Şapkacı ise yalnızca şapkasından hatırlatılmak istenmiş. 

İşte “Alice in Wonderland” hikayesinden ilham alarak tasarlanan aksesuarlardan bir kaçı ve gerçekten de harikalar J


  
                                                                                                                                                          .
Burada Alice’e olan göndermeyi karolardan ve tavşandan anlıyoruz ancak buna rağmen tasarımcının kendi yorumu diğer tasarımlara göre biraz daha saklı, sol fotoğraftaki bu kolyeler ise kitaptaki en çok düşündüren meşhur repliklerin ve cümlelerin antik kağıt görünümlü metal levhalara yazılmasıyla oluşturulmuş. Zincir yerine yumuşak renklerde kurdele kullanılmasıyla da ayrı bir zariflik yaratılmış.


Bazı kolye uçlarından örnekler: 










.










Bu arada Alice, yalnızca aksesuarlarda değil; aynı zamanda Iphone için üretilmiş kılıflarda, çantalarda, ayakkabılarda ve özellikle cupcakelerde de karşımızda….




Kupa Kraliçesi, Çay Partisi ve Tavşanı çağrıştıran bu ayakkabı tasarımı ise tıpkı kitaptaki herşey gibi: fazlasıyla “Sıradışı”


Ve son olarak da Alice cupcakelerden seçmeler…. Alice ve diğerlerinin bu tür bazı şeylere ilham kaynağı olması güzel şey…. :D


takip etmek isterseniz: 


Bloglovin'deyiz:
Bir de Youtube kanalımız:






Hiç yorum yok: