11 Ocak 2013 Cuma

Saç tebeşirleri ?





Saçının rengini geçici olarak değiştirmek ya da farklı bir esinti yakalamak isteyenlerin seçimi olan saç tebeşirleri şu sıralar oldukça popüler.

Saça zarar vermeden kendi başınıza rahatlıkla renk değişimi yapabileceğiniz bu malzeme ile hayal gücünüzü konuşturmak da işin ekstra eğlencesi : )

Üstelik çok kolay:
Toz pastele benzeyen bu tebeşirleri kullanarak hızlıca ve yepyeni bir görünüş yaratmak için;
Saçın ucundan bir tutam alıp hafifçe ıslatıp üzerine renkli tebeşir sürüyoruz, istenilen renklerde tebeşirlerle bu durumu tekrarlıyoruz. Sonrasında fırçayla hafifçe tarayıp, saç kurutma makinesi ile nazikçe kurutuyoruz ya da maşa veya düzleştirici ile ısıtıp sabitliyoruz. Yıkanmazsa eğer yaklaşık iki gün kadar saç üzerinde kalabiliyor.

Tebeşir bildiğimiz normal tebeşirden daha farklı (yağlı) olduğu için kıyafetlere zarar vermiyor ve renkleri onlara geçmiyor.







Takip etmek için:







1 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet bu boyama tekniği var ama yazında belirttiğin gibi değiller. Bu genelde resim çizenlerin yada ressamların kullandığı diyelim, ülkemizde pahalıya satılan ama yurtdışında pahalı olmayan yağsız pastel boyalardır. Yağsız olmasından dolayı bir nevi tebeşir görevi görüyor gibi kabaca. Pahalı saç boyama alternatifinin ucuz versiyonu olarak bloglarda bolca tanıtımı yapılıyor. Pastel boyanın markası Chalk'tır.