30 Kasım 2012 Cuma

Louboutin ve Alice


  

        

Christian Louboutin’i ve birer sanat eseri olarak tasarladığı ayakkabılarını duymayan yoktur. Gerek kırmızı tabanlarıyla gerek taş işçiliğiyle ama çoğu zaman da kendine has tasarım diliyle kendini belli eden tasarımcı, bu işe oldukça küçük yaşta başlamış ve çok güçlü bir şekilde ilerlemiş.
Louboutin, genelde feminen stilde ve parlak renklerle canlanmış tasarımlar üretmesine rağmen yakın zamanda daha farklı bir deneme yaparak “Alice in Wonderland” temasını işleyen birbirinden harika ayakkabılar üretti. Bu ayakkabıların sunumunu yaparken ise oldukça etkileyici arka planlar kullanarak tasarımlarının etkisini daha da güçlendirmeyi hedefledi.
Sunum tarzı ve mekanın etkisi oldukça baskın olmasına rağmen ayakkabılar bu diyarla bütünleşmiş görünmeyi başarmışlar ve tasarımcı gerçekten de ayakkabılarının, harikalar diyarının bir parçasıymış gibi izlenim uyandırmasını sağlamış.
İşte Christian Louboutin’in Alice ana temalı ayakkabı tasarımları:
  


Pek çok yerde olduğu gibi burada da yaramaz küçük kızın tuhaf hikayeleri modayı ve tasarımcıları etkilemeyi başardı. Louboutin ise tuhaf öykülerle dolu bu ilham kaynağını  oldukça etkili kullanmayı başarabilenler arasında günümüzde yer edindi.
Takipte kalmak ve göz atmak için  : )


Hiç yorum yok: