30 Kasım 2012 Cuma

Louboutin ve Alice


  

        

Christian Louboutin’i ve birer sanat eseri olarak tasarladığı ayakkabılarını duymayan yoktur. Gerek kırmızı tabanlarıyla gerek taş işçiliğiyle ama çoğu zaman da kendine has tasarım diliyle kendini belli eden tasarımcı, bu işe oldukça küçük yaşta başlamış ve çok güçlü bir şekilde ilerlemiş.
Louboutin, genelde feminen stilde ve parlak renklerle canlanmış tasarımlar üretmesine rağmen yakın zamanda daha farklı bir deneme yaparak “Alice in Wonderland” temasını işleyen birbirinden harika ayakkabılar üretti. Bu ayakkabıların sunumunu yaparken ise oldukça etkileyici arka planlar kullanarak tasarımlarının etkisini daha da güçlendirmeyi hedefledi.
Sunum tarzı ve mekanın etkisi oldukça baskın olmasına rağmen ayakkabılar bu diyarla bütünleşmiş görünmeyi başarmışlar ve tasarımcı gerçekten de ayakkabılarının, harikalar diyarının bir parçasıymış gibi izlenim uyandırmasını sağlamış.
İşte Christian Louboutin’in Alice ana temalı ayakkabı tasarımları:
  


Pek çok yerde olduğu gibi burada da yaramaz küçük kızın tuhaf hikayeleri modayı ve tasarımcıları etkilemeyi başardı. Louboutin ise tuhaf öykülerle dolu bu ilham kaynağını  oldukça etkili kullanmayı başarabilenler arasında günümüzde yer edindi.
Takipte kalmak ve göz atmak için  : )


16 Kasım 2012 Cuma

Moda devlerinden püskül yorumları

          S A Ç A K     S A Ç A K      T A S A R I M
Tasarımın malzemesi ya da detayı olmanın dışında ana hattını hatta doğrudan tasarımın kendisini oluşturan elemanlar vardır. İşte püskül de onlardan birisi.
Dinamikliği ve enerjiyi sağlamanın yanında canlı akışkan ve değişken formlar yaratılmasına olanak sağlayarak klasik anlamda bildiğimiz “püskül detayı” olmanın çok ötesine gidebiliyor. Dev modacılar da bu noktadan çıkarak özgün püskül tasarımları ve ondan beslenen işler üretmişler.
İşte dünyadan püskül yorumları:   : )
Jill Sander
Bu tasarımlarda elbiselerin kaba dokusu kumaşlarla belli bir yere kadar devam ederken, tamamlanması düşünülen diğer boşluklar püskül havasına getirilmiş iplikler sayesinde daha geçirgen hatlarla doldurulmuş.
 



Mark Fast




       Alberta Ferreti

Ve tabiî ki tüm farklı malzemeleri deneyen:
       Alexander McQueen


Takip etmek için:
http://fashionletmefree.blogspot.com/?view=magazine
http://www.facebook.com/pages/Let-me-free/503215576373053

 

2 Kasım 2012 Cuma

Örgü ve Gücü

     ÖRGÜ ve GÜCÜ
Yünle, şişle ve hayal gücüyle yapılabilecek tasarımların sınırı yok. Tek bir malzeme türü, onlarca motif ve doku üretmeye muktedir.
Dünyada knitwear adıyla anılan bu tür tasarımlar, kumaş gibi diğer materyallere oranla çok daha yoğun ve sistemli bir tasarım ve üretim aşamasına sahipler.  İşte bu kez “Knitwear Designer” olarak ün yapmış bazı modacıların tasarımlarını araştırarak yola çıkmaya karar verdim.
DEREK LAWLOR
Mimari ve heykel gibi sanat objelerine referans veren tasarımlar üreten tasarımcı, genelde farklı şekil ve dokulara sahip çalışmalar üzerine yoğunlaşıyor. İngiliz tasarımcı için ayrıca desen ve iskelet oluşturmak da önemli tasarım ilkelerinden.


JEMMA SYKES                                                                                        
Bağımsız çalışan tasarımcı 2003’de ürettiği çalışmalarını Alexander Mcqueen ve Lanvin gibi moda devlerine pazarlamıştır. Günümüzde de pek çok firma için haute couture çalışmaları üretmektedir. İşte bu da Butcher  Couture için tasarladığı kişiye özel bir gelinlik örneği:


JOHAN KU                                                                                                   
Tayvanlı tasarımcı stüdyosunu 2005 yılında açtı ve kendisine ait ilk koleksiyonunu 2009 yılında sundu. Karakteristik tasarım özellikleri kendi yarattığı siluetler, tek bir doku örüntüsü ve uç şekillerdir.



MARK FAST 
Kanadalı genç sanatçı çok daha ince bir iplik yapısı kullanarak yarı geçirgen tasarımlar üretmekte. Genelde organik şekiller oluşturan tasarımcı daha önce de Bora aksu ile beraber çalışmıştır.

SOLVEIG HISDAL                                 
Daha çok grafik tasarım ile ilgili eğitim alan Norveçli tasarımcının örgü kullanımı ise diğerlerine göre çok daha farklı. Hisdal şekil ve formdan çok desen yaratmak konusunda kendini ilerletiş, yani grafik geçmişi kendini bayağı belli ediyor diyebiliriz. Genelde canlı renkler ve ince iplikler kullanmayı tercih etmekte.



Tek bir malzeme türü ile türlü çeşit tasarım yapılabilmesi için gerekenler bu işte:
Yaratıcılık ve Tarz.
Takip etmek için:
: )


24 Ekim 2012 Çarşamba

Çağrışım - Tasarım

Bazen karşılaşğınız binaları bir şeylere benzetirsiniz değil mi? Ya da gördüğünüz kıyafetleri….
Bu kez zihnimde çağşım yapan ve ufak ipuçları yaratan tasarımlarla geçmişten günümüze gelen tarihi dokuları ve bazı modern çalışmaları beraberce yakalamaya çalıştım.
Düz ve eğimli çizgiler, dokular, renkler, yalınlık ya da abartı, form gibi özellikler bu benzerlikleri zihnimde canlandıran detaylar oldular.
İşte onlardan bir kaçı:

Takip etmek için:
ve